Wedstrijdzwemmen

Het wedstrijdprotocol is hier te vinden.

Na het seizoen 2017-2018 stappen wij in de Nationale zwemcompetitie terug naar de B-klasse. We zwemmen als vereniging zwemmen dus nog steeds op een heel behoorlijk niveau. Onze jongere zwemmers komen (tevens) uit in KNZB Miniorenwedstrijden en Swimkick miniorencircuits (t/m 12 jaar) en we zwemmen mee in Juniorenmeets en –circuits. Ook jeugd- en seniorenzwemmers nemen deel aan circuits verdeeld over het seizoen.

Al deze wedstrijden worden gehouden volgens de KNZB wedstrijdreglementen en ieders prestaties worden door de bond officieel geregistreerd. Regelmatig zijn er ZVV’ers te vinden op Regionale- en zelfs Nationale (Jeugd) Kampioenschappen.

Om als zwemmer voor ZVV uit te kunnen komen is het de bedoeling dat je ten minste twee trainingen per week volgt. De zwemwedstrijden worden veelal op zaterdag georganiseerd. Is dit, om welke reden ook, te intensief, dan is trimzwemmen wellicht een goede trainingsmogelijkheid voor je. Vragen? zwemmen@zvv-vaassen.nl

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Bij de KNZB heten oudere zwemmers (20 jaar en ouder) “Masters”. De naam van deze groep zwemmers doelt slechts op de leeftijd van de zwemmers, niet speciaal op hun zwemvaardigheden.

De oudste wedstrijdzwemmers die wij kennen zijn ver over de 80! De oudste zwemmer totnogtoe bij ZVV is echter zo rond de 55 jaar.

Wil je af en toe eens lekker knallen tegen je leeftijdgenoten en een officiële zwemtijd laten noteren? Dat kan!
Een kleine groep Masters van ZVV neemt bijvoorbeeld deel aan de wedstrijden in het Zuiderzee Masters Circuit of aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen. Ook zijn er Masters die (tevens) deel uitmaken van de zwemselectie van ZVV.

Je bent altijd welkom om een keer tijdens een training te komen kijken, met de trainer te praten en – liever nog - een paar keer mee te trainen voor je besluit om van zwemmen een mooie uitdaging te maken.
Vragen? zwemmen@zvv-vaassen.nl