Minipolo

Minipolo is een training die kinderen de basis leert van waterpolo. We trainen op vrijdagavond van 18.00 uur tot 18.45 uur in het wedstrijdbad van De Koekoek. In de schoolvakanties trainen wij niet.

Net als voor de meeste sporten geldt ook voor waterpolo: ‘jong geleerd is oud gedaan’. Aanspelen, vangen, doelwerpen, aanvallen en verdedigen, spelenderwijs leer je haast ongemerkt en krijg je inzicht in het spel. Kinderen die instromen in deze Minipologroep zijn jong en daarom wordt de beweegbare bodem in het zwembad veel gebruikt.

Omdat een goede waterpoloër ook een goede zwemmer is, wordt de kinderen van Minipolo een extra training aangeraden: Minipolo+.


  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Elke woensdagavond van 18.00 uur tot 18.55 uur wordt een training verzorgd door onze hoofdtrainer zwemmen, Jacqueline de Waal. In deze training wordt aandacht besteed aan zwemtechniek en zwemconditie. Je wordt met sprongen zwemvaardiger en maakt ook een beetje kennis met de zwemsport.

Kinderen in de basisschoolleeftijd, in bezit van een A- en een B-diploma, zijn welkom een paar keer mee te komen doen en te ervaren of zij Minipolo leuk vinden. Als je het leuk vindt, word je lid van onze zwemvereniging.

Als je zover bent gekomen dat je alles hebt geleerd bij Minipolo(+), dan horen wij graag van je of je van waterpolo jouw sport wilt maken. Met een aantal anderen uit jouw trainingsgroepje stroom je dan door naar een andere trainingsgroep en andere trainingsdagen en –tijden. Misschien wil je toch liever wedstrijdzwemmen of allebei. Laat het je trainer weten, want er is veel mogelijk.

Vragen? waterpolo@zvv-vaassen.nl