Waterpolo

Hou je van water, zwemmen en van een teambalsport, dan is waterpolo misschien iets voor jou! Veel mensen beschrijven waterpolo als handbal in het water. Het wordt gespeeld met twee teams van 7 spelers (6 veldspelers en 1 keeper) en het team dat de meeste ballen in het doel van de tegenstander schiet heeft gewonnen. Waterpolo heeft het vooroordeel een gemene sport te zijn. Het tegendeel is waar, blessures zijn zeldzaam. Respect voor trainers, scheidsrechters en tegenstanders staan hoog in het vaandel.

Om waterpolo goed te kunnen spelen, moet je goed leren zwemmen, balvaardig zijn in het water, een enorm goede conditie hebben en een goed inzicht in het spel. In de wekelijkse trainingen kun je samen met je teamleden hieraan werken, om zo als waterpoloër en als team steeds beter te worden. De jeugd begint op een klein veld, met een kleine bal en kleine doelen. Spelenderwijs worden de basisvaardigheden bijgebracht. Vanaf 13 jaar wordt er gespeeld op een volwaardig waterpoloveld en naarmate de jeugd ouder wordt, wordt de moeilijkheidsgraad verhoogd. De jeugd kan tot 19 jaar waterpolo spelen in de beginvorm, waarbij de regels vanaf 15 jaar gelijk zijn aan waterpolo voor volwassenen.


Het veld bij een waterpolowedstrijd beslaat het hele zwembad (25 meter). Verder bestaat een waterpolowedstrijd uit 4 periodes van maximaal 5 minuten tot 8 minuten zuivere speeltijd. Dit is afhankelijk van de leeftijd en het niveau waarop men speelt. Als een speler een overtreding begaat, wordt de tijd even stilgezet en kan de tegenspeler bijvoorbeeld een vrije worp krijgen. Het spel gaat snel op en neer, je moet namelijk als team binnen 30 seconden op doel schieten anders krijgt de tegenstander automatisch de bal. Even rustig bijkomen is er dus niet bij, je bent constant in beweging. Na twee periodes wisselen de teams van speelhelft.

Kinderen in de basisschool leeftijd, stromen gebruikelijk in via de Minipolo trainingen in combinatie met Splash. Ben je iets ouder, dan kun je direct instromen in een van onze jeugdteams. Ook (jong) volwassenen zijn natuurlijk welkom zich aan te sluiten bij een van onze waterpoloteams. Op dit moment heeft ZVV 2 herenteams, en een damesteam en spelen een aantal jeugdleden in een gecombineerd team met Octopus. Maar hoe mooi zou het zijn als we door meer aanmeldingen van jeugd weer een eigen team kunnen opzetten!


De waterpolo- mini's ( ong 7 tot 10 jaar) trainen op vrijdag van 19.00-19.45 uur. Het is aan te raden om hiernaast op woensdag mee te doen met de splash training van 18.00-19.00 uur. 

De waterpolo- jeugd (ong 11-15 jaar) van ZVV traint op de woensdagavond van 18:45 uur tot 19:30 uur en op de vrijdagavond van 19:30 uur tot 20.15 uur. In de schoolvakanties trainen wij niet.

De waterpolosenioren (dames en heren) trainen op de woensdagavond van 20:30 uur tot 21:30 uur. Op de vrijdagavond trainen de dames van 19:45 tot 20:45 uur. De heren trainen op de vrijdagavond van 20.00 uur tot 21:30 uur.

Ben jij nieuwsgierig geworden naar waterpolo en naar de sfeer in onze vereniging? Kom gerust eens meedoen met een van onze trainingen. Ben je nog niet zover deze stap te nemen, dan ben je van harte welkom om vanaf de tribune te komen kijken naar onze trainingen en wedstrijden.

Vragen? waterpolo@zvv-vaassen.nl

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide
  • slide