Wedstrijdzwemmen

Na in het seizoen 2016-2017 te zijn gepromoveerd in de B-klasse van de Nationale zwemcompetitie, komen wij in het seizoen 2017-2018 uit in de A-klasse. Als vereniging zwemmen wij dus op een heel behoorlijk niveau. Onze jongere zwemmers komen (tevens) uit in de KNZB Miniorenwedstrijden en de Swimkick miniorencircuits (t/m 12 jaar) en aan Juniorenmeets en –circuits. Ook jeugd- en seniorenzwemmers kunnen deelnemen aan circuits verdeeld over het seizoen.

Al deze wedstrijden worden gehouden volgens de KNZB wedstrijdreglementen en ieders prestaties worden door de bond officieel geregistreerd. Regelmatig zijn er ZVV-zwemmers op Regionale- en Nationale (Jeugd) Kampioenschappen te vinden.
Om als zwemmer voor ZVV uit te kunnen komen, is het de bedoeling dat je ten minste twee trainingen per week volgt.

Zwemwedstrijden worden veelal op zaterdag georganiseerd. Is dit, om welke reden ook, te intensief, dan is trimzwemmen wellicht een goede trainingsmogelijkheid voor je.

Vragen? zwemmen@zvv-vaassen.nl

  • slide
  • slide
  • slide
  • slide

Bij de KNZB heten oudere zwemmers (20 jaar en ouder) “Masters”. De naam van deze groep zwemmers doelt slechts op de leeftijd van de zwemmers, niet speciaal op hun zwemvaardigheden.

De oudste wedstrijdzwemmers die wij kennen zijn ver over de 80! De oudste zwemmer totnogtoe bij ZVV is echter zo rond de 55 jaar.

Wil je af en toe eens lekker knallen tegen je leeftijdgenoten en een officiële zwemtijd laten noteren? Dat kan!
Een kleine groep Masters van ZVV neemt bijvoorbeeld deel aan de wedstrijden in het Zuiderzee Masters Circuit of aan de Open Nederlandse Master Kampioenschappen. Ook zijn er Masters die (tevens) deel uitmaken van de zwemselectie van ZVV.

Je bent altijd welkom om een keer tijdens een training te komen kijken, met de trainer te praten en – liever nog - een paar keer mee te trainen voor je besluit om van zwemmen een mooie uitdaging te maken.
Vragen? zwemmen@zvv-vaassen.nl

#
#